Formule 1

Oscar Piastri grapt nadat hij Norris dit seizoen vuur aan de schenen legt: "Lando en ik haten elkaar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 november 2023 09:15

ABU DHABI – Oscar Piastri heeft een veelbewogen rookie-seizoen achter de rug. In Abu Dhabi kwam hij als zesde over de streep. De Australiër begon bij het team van McLaren, waar hij in de eerste negen races slechts drie punten scoorde. Na updates ging het een stuk beter, scoorde hij twee podiumplekken en won hij de sprintrace in Qatar. De coureur uit Melbourne blikt positief terug op zijn eerste seizoen in de Formule 1.

Oscar Piastri McLaren

Na verschillende updates ging het vanaf de Grand Prix van Engeland een stuk beter. Piastri scoorde hij de vierde positie. Hij scoorde totaal drie podiumplekken en eindigde met 97 punten achter zijn naam op de negende positie in het kampioenschap: “Ik ben erg blij met hoe dit seizoen is gegaan. De progressie is niet liniear geweest. Er zijn nog dingen die beter kunnen, maar ik had bijvoorbeeld nooit gedacht om meerdere podiumplekken te scoren. Hopelijk gaat het volgend jaar nog beter en kunnen we nog meer laten zien.”

Piastri rijdt naast Lando Norris, een van de grootste talenten op de grid. Hoe gaan de twee coureurs met elkaar om? “Lando en ik haten elkaar”, begint Piastri lachend bij F1TVV. “We leren dingen van elkaar. Lando was natuurlijk al een gevestigde coureur in het veld. Ik wist dat ik het niet makkelijk zou krijgen en Lando is een goede maatstaf. We helpen het team om beter te worden en hopelijk gaat het volgend jaar nog beter.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS