Formule 1

Oscar Piastri trots na eerste Formule 1-overwinning: "De Safety Cars waren mijn beste vrienden"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 oktober 2023 19:16

LOSAIL – De sprintrace in Qatar werd gewonnen door Oscar Piastri en zijn overwinning werd enigszins overschaduwd door de wereldtitel van Max Verstappen, maar dat doet niets af aan de prestatie van de jonge Australiër. De McLaren-coureur hield zijn hoofd koel en pakt zijn eerste overwinning in de Formule 1.

Oscar Piastri F1 Qatar

Piastri was tijdens de sprint shootout de snelste coureur en startte daarom ook vanaf de eerste positie. De man uit Melbourne weerhield de weerstand bij de start, maar werd door George Russell ingehaald. Russell startte op de soft, Piastri op de medium. In het tweede gedeelte van de race werd de medium de betere band en kon Piastri zich opnieuw een weg banen langs Russell.

Bij Nico Rosberg deed de kersverse racewinnaar zijn verhaal: "Ik ben heel erg blij! Het was een enorm stressvolle race. Toen ik de jongens op de softs naar voren zag komen bij de start, maakte ik mij wel eventjes wat zorgen. Hun banden gingen echter al spel kapot, dus dat was goed. De Safety Cars waren daarna mijn beste vrienden en toen Max achter mij kwam te rijden, werd de snelheid ook beter. We hebben het prima gedaan."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS