Formule 1

Valtteri Bottas reist vastberaden af naar Spa-Francorchamps: "Updates hebben geholpen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 juli 2024 18:22

Het team van Sauber sluit het eerste deel van het seizoen af met de Grand Prix van België, verreden op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Dit historische circuit, bekend om legendarische bochten als Eau Rouge, Raidillon, Blanchimont en Pouhon, roept epische momenten uit de geschiedenis van de Formule 1 op. Hier zal Valtteri Bottas samen met het team proberen een goed weekend neer te zetten om met een positief gevoel de zomerstop in te gaan.

Valtteri Bottas


Valtteri Bottas, die met een goed gevoel vooruitkijkt naar de race, zegt in een persbericht van het team het volgende: "Spa is zo'n iconisch circuit en ik heb er in het verleden altijd van genoten om hier te racen. Het is een van die plekken die de auto's en de coureurs echt testen en er zijn veel bochten die gewoon zo spannend zijn - Pouhon is er daar een van. Het leek gisteren dat we onze campagne in Bahrein begonnen en nu staan we op het punt om de eerste helft van het seizoen af te sluiten."

Reflecterend op het seizoen tot nu toe, voegt Bottas toe: "Zonder twijfel wilden we meer uit deze eerste dertien races, maar we doen er alles aan om het tij te keren. Onze prestaties in Boedapest afgelopen weekend waren over het algemeen beter dan in de laatste paar evenementen, hoewel de race uiteindelijk teleurstellend was. Dit bewijst dat de upgrades ons hebben geholpen en dat ze dat hier ook zouden moeten doen - dit is de richting waarin we moeten werken. De verbeteringen zijn incrementeel, maar alle beetjes helpen. We moeten met z'n allen blijven pushen om nog een stap voorwaarts te maken, zowel dit weekend in België als voor de rest van het seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS