Formule 1

Wat Sergio Perez zei nadat hij Max Verstappen achter zich had gelaten in Spa

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juli 2024 20:28

Sergio Perez heeft onthuld dat zijn auto 'heel anders' was dan die van teamgenoot Max Verstappen tijdens de training voor de Grand Prix van België na een moeilijke start van wat weleens zijn laatste F1-raceweekend als Red Bull-coureur zou kunnen worden.

Sergio Pérez en Max Verstappen F1


Perez wordt waarschijnlijk door Red Bull tijdens de zomerstop van de F1 ontslagen als hij dit weekend in België niet presteert.

Na de sessie onthulde Perez dat hij vrijdag had 'gespeeld' met de afstelling van zijn RB20 en dat Red Bull veel gegevens had verzameld vanwege de 'heel verschillende' configuratie van beide auto's.

Perez zei: "We hebben er wat dingen mee gedaan en we hebben er nog niet alles uitgehaald, dus er zijn nog wat dingen die we kunnen verbeteren. We hebben genoeg informatie gekregen. Beide auto's waren heel verschillend. We hebben veel om door te nemen voor morgen en voor de race, want hoewel het asfalt heel anders is, lijkt de bandendegradatie vrij extreem te zijn."

Op zaterdag worden natte omstandigheden verwacht in Spa (zie weersverwachtingen GP van België). Perez viel uit tijdens de laatste twee kwalificatiesessies in Groot-Brittannië en Hongarije, die door regen werden beïnvloed.

Perez gaf toe dat hij een 'interessant' weekend voor de boeg heeft, want hij wil zijn stoeltje behouden voor de rest van het seizoen. "Het wordt interessant. De kwalificatie kan mogelijk nat zijn, dus als we het weekend ingaan, zijn er nog veel onbekende factoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS