Formule 1

Charles Leclerc voorziet moeilijk weekend in Spa: "Hier zijn problemen het meest zichbaar"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2024 10:49

Het team van Ferrari heeft het na de Grand Prix van Monaco erg lastig. Ferrari heeft moeite om het tempo van Red Bull, Mercedes en McLaren te volgen en kampt met meerdere technische problemen. Dit weekend staat de Grand Prix van België op het programma en Ferrari-coureur Charles Leclerc verwacht dat deze race geen makkelijk opgave zal worden voor de Italiaanse formatie.

 Ferrari Charles Leclerc

Aan het begin van het seizoen werd Ferrari gezien als de belangrijkste uitdager van Red Bull Racing, maar de afgelopen races hebben laten zien dat de Italianen moeite hebben om bij te blijven. De eerste seizoenshelft wordt dit weekend afgesloten op het iconische circuit van Spa-Francorchamps, waar de verwachtingen voor Ferrari niet hooggespannen zijn.

Charles Leclerc is realistisch over de kansen van zijn team in België. "Een circuit als Spa zal een echte test worden voor ons, want dat is waarschijnlijk het circuit waar ik verwacht dat onze problemen het meest zichtbaar zullen zijn", begint Leclerc vlak voor het Grand Prix-weekend in Spa. "Daar zullen we bevestiging krijgen of er nog veel werk te verrichten is om de problemen op te lossen, of dat de updates van Hongarije ons hebben geholpen om een stap vooruit te zetten op dat soort circuits. Ik verwacht dat we meer moeite zullen hebben op de snelle circuits."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS