Formule 1

Ferrari gaat in Spa-Francorchamps zien of updates echt werken - Vasseur: "We zullen zien of problemen zijn opgelost"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juli 2024 17:12

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur blikt vooruit naar de Grand Prix van België, die een belangrijke test zal zijn voor de recente updates van het team. Terwijl de zomerstop in de Formule 1 nadert, benadrukt Vasseur dat Spa-Francorchamps een ideaal circuit is om te zien of de verbeteringen aan de SF-24 ook echt tot uiting zullen komen, vooral in de bochten met hoge snelheid zullen de updates tot hun recht moeten komen. Hij heeft vertrouwen in de prestaties van coureurs Charles Leclerc en Carlos Sainz, die volgens hem het potentieel hebben om veel punten te scoren op dit uitdagende en historische circuit.

Federic Vasseur Ferrari

"De Belgische Grand Prix zal afsluiten wat een bijzonder drukke juli-maand is geweest voor het team op het circuit en iedereen in de fabriek in Maranello", begin Vasseur in een persbericht van Ferrari. "Het circuit van Spa-Francorchamps zal ons in staat stellen te verifiëren of we de afgelopen weken goed werk hebben geleverd om de bijwerkingen in snelle bochten van het onlangs geïntroduceerde updatepakket te verlichten."

De technische vooruitgang die het team heeft geboekt, wordt bevestigd door Vasseur: Het porpoising-effect was miniem op de Hungaroring, dankzij de evolutie van de vloer die we in Boedapest hebben geïntroduceerd. Nu zullen we zien of we dit probleem ook op hogesnelheidscircuits hebben opgelost."

null
Charles Leclerc won in 2019 zijn eerste Grand Prix in België

De teambaas is optimistisch over de kansen van Ferrari in België: "Charles en Carlos hebben altijd goed gepresteerd op Spa. Charles behaalde hier zijn allereerste F1-overwinning in 2019 en het is een circuit waar de vaardigheden van de coureur echt een verschil kunnen maken. Als we hen een SF-24 kunnen bieden die ze comfortabel tot het uiterste kunnen pushen, geloof ik dat we een competitief weekend kunnen hebben en veel punten kunnen scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS