Formule 1

Christian Horner verwacht problemen in Las Vegas door koude temperaturen: “Rijden als op ijs”

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 november 2023 09:58

De Grand Prix van Las Vegas wordt volgend weekend verreden. Alle weerberichten geven aan dat het rond de twintig graden wordt, maar de Formule 1 rijdt zijn sessies in de avond. De verwachting is dat de temperatuur in de nacht zakt naar ongeveer vier graden Celsius. Christian Horner verwacht dat coureurs de baan zullen aanvoelen alsof ze op een laagje ijs rijden.

Christian Horner

Voor het eerst in veertig jaar keert de Formule 1 terug naar de gokhoofdstad van de wereld. Op het Las Vegas Street Circuit komen de twintig coureurs komend weekend in actie. Het circuit loopt over de wereldberoemde strip en zal een deel van de skyline langs het circuit lopen.

Door de koude temperaturen verwacht Horner best veel problemen. Bij Bloomberg zegt hij: "Ik keek gisteren mee met Max die rondjes reed op de simulator. Het circuit ziet er geweldig uit en het zal ook supersnel zijn. Er zullen veel mogelijkheden zijn om in te halen. Wat de banden betreft, het kan wel eens zo zijn als rijden op ijs. Dat zorgt voor een nieuw aspect. Zeker op een stratencircuit kan het de teams en de coureurs tot het uiterste pushen."

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS