Karting • GK4 Kartseries

Close Racing! Thibeau Wolfaert wint Honda 9PK Junior-finale GK4 Mariembourg; 0,009s verschil!

Uitgegeven door Frank Korsel • 13 juli 2024 20:56

Thibeau Wolfaert heeft een uitzonderlijke overwinning behaald in de Honda 9PK Junior klasse tijdens de derde ronde van het GK4-kampioenschap in Mariembourg. De veertienjarige piloot uit Berendrecht rijdend voor DFK, wist na een verschrikkelijk spannende race de eerste plaats te veroveren met een ongelooflijk kleine marge. Het verschil tussen Wolfaert en zijn directe concurrent was slechts 0,009s op de streep en met het blote ook bijna niet te zien.

Thibeau Wolfaert en familie


De race in Mariembourg was een absolute test om het geduld van Thibaut te toetsen. Lang streed een treintje met Thibeau, Tom van den Biggelaar en Mahmut Baymis om elke centimeter asfalt. Het was een schitterende strijd: "Ik ging niet als eerste de laatste bocht in, maar ik dacht, ik blijf er nu achter. Met slipstream in de hoop dat ik hem nog naast ga zetten op het rechte stuk", vertelt de kartbelofte opgetogen na zijn triomftocht. Het rechte stuk van Mariembourg herbergt volgens Thibeau de perfecte gelegenheid voor om zijn snode plannetje uit te voeren. "Het verschil was heel weinig, negen duizendsten van een seconde!”, jubelt Thibeau. “Ik had hem nog net op het laatste rechte stuk, mijn slipstream, over het rechte stuk, nog net over de finish gepakt. Dus daar was ik blij mee."

De jonge Belg wist niet meteen dat hij gewonnen had vanwege de minimale marge. "Ik wist het niet. ‘Shit, wie heeft er nu gewonnen’, dacht ik. Pas toen ik bij de weegbrug stond en ik iemand hoorde schreeuwen dat ik had gewonnen, wist ik het pas."

Thibeau heeft een sterke start van het seizoen laten zien. In de eerdere rondes van het GK4-kampioenschap presteerde hij consistent goed. "In Mariembourg was ik in de regen een keer derde, daarna werd ik nog een keer tweede, en nu heb ik gewonnen. Dat voelt natuurlijk wel echt lekker", zei Wolfaert trots.

Het circuit van Mariembourg ligt Thibeau goed. "Ik vind het een heel mooi circuit, een heel leuk circuit om op te rijden. Vooral de snelle bochten en later remmen vind ik geweldig. De tweede bocht is mijn favoriete gedeelte van de baan omdat ik het gevoel heb dat ik daar veel sneller in kan dan de rest en later kan remmen", onthult de talentvolle piloot van DFK. De races op zaterdag waren een mix van uitdagingen en tactische keuzes, zowel voor Thibeau als zijn team. "De eerste race hadden we een verkeerd tandwiel, dus ik had niet de snelheid die we nodig hadden op het rechte stuk. Maar ik reed nog steeds als derde. In de tweede race hadden we een beter tandwiel, wat ons hielp om een betere startpositie te krijgen voor de finale.

Zijn monteur, die dit spannende weekend beleefde, zei: "Het was heel leuk dat we na die eerste race de juiste set-up vonden. Thibeau verraste me echt. Het is een welkome verrassing."

Close finish

De overwinning komt ook voort uit zijn samenwerking met De Feyter Karting: "Het team van DFK zorgt ervoor dat ik kan rijden en die repareren ook mijn kart als er iets misgaat. Ik rijd daar al drie jaar, waarvan twee jaar competitie", aldus Thibeau. Het team arriveerde op donderdag voor de race, en ondanks dat ze met oude banden trainden, waren ze goed voorbereid. "De trainingen gingen goed, zelfs op oude banden", zegt hij lachend in het Parc Fermé.

In de kwalificatie eindigde Thibeau als derde. "De rijder op poleposition was viertienden sneller, omdat ik een klein foutje maakte. Maar ik heb tactisch nagedacht om voor de finale goed te kunnen starten," legde Thibaut uit. Deze strategie wierp zijn vruchten af, vooral tijdens de finale waarin hij in de laatste ronde de overwinning binnenhaalde.

Na deze overwinning durft Thibaut al groots te dromen. Als hem wordt gevraagd waar we hem over tien jaar zien, antwoordt hij gevat: "Hopelijk in de Formule 1 of de autosport, als we genoeg goede sponsors krijgen”, legt hij lachend uit. “Als de Formule 1 niet lukt, dan wil ik graag in de Hypercar rijden, het liefst voor Ferrari. Dat blijft toch wel het mooiste team."

Thibeau bedankte aan het einde van de dag zijn familie en het team. "Ik bedank graag mijn papa, mijn stiefpapa, mijn mama, mijn plusmama Stefanie, mijn vrienden, Tim en Ben de Feyter en iedereen van DFK."

Thibeau zoekt nog bedrijven die hem willen ondersteunen op zijn weg naar de top. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact op via de Instagram-pagina van Thibeau: thibeau_wolfaert_official

Thibeau Wolfaert wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Apsos Project Services.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS