Karting • GK4 Kartseries

Dani Boers scoort mooie P3 in X30 Junior-klasse GK4 Mariembourg: "Echt ontzettend blij"

Uitgegeven door Frank Korsel • 12 juli 2024 09:45

Dani Boers bewees afgelopen weekend dat hij tot de top binnen de IAME X30 Junior-klasse behoort. De twaalfjarige coureur van WJS wist knap op het podium te eindigen tijdens het derde weekend van het GK4-kampioenschap in Mariembourg. Uitkomend voor het ervaren team WJS Racing, wist Dani ondanks enkele uitdagingen een welverdiende derde plaats te bemachtigen in de spannende finale. Het was een goede opsteker voor de inwoner van Barendrecht. Na het tweede weekend in Genk was hij niet tevreden en wilde hij in Mariembourg terugslaan. Dat is gelukt, en hoe!

Dani Boers

Dani is niet onbekend met successen in de kartsport, zoals blijkt uit zijn prestaties eerder dit seizoen. "In de eerste ronde, die we ook hier in Mariembourg reden, werd ik eerste. De tweede ronde in Genk ging helaas ietsje minder goed, toen eindigde ik als vijfde. Nog steeds niet heel slecht, maar ik wilde wel meer. Daarom wilde ik hier in Mariembourg weer knallen en dat is goed gelukt", vertelt de goedlachse coureur na zijn wedstrijden in het Parc Fermé van Karting des Fagnes nabij Couvin.

Over het circuit van Mariembourg is Dani de afgelopen tijd een stuk positiever gaan denken, maar dit is misschien ook gevoed door de prestaties die hij hier heeft geleverd: "Eerst lag het me niet zo, maar nu gaat het beter. Het is een leuke baan, maar met enkele moeilijke punten, vooral het S-gedeelte. Als je daar een fout maakt, ben je gezien", legt hij uit.

Dani en zijn team kwamen op vrijdag aan in Mariembourg, waar de eerste testsessies plaatsvonden. "De testsessies gingen niet zo goed, we kwamen wel wat tijd tekort. Het gat was nog best groot, maar we wisten waar we het moesten zoeken", vertelt hij. Met hard werken en teamwork wisten ze de achterstand in te lopen. "Ik merkte dat ik per sessie sneller werd, en dat bespraken we ook met het team."

Bij WJS Racing, waar Dani al drie jaar deel van uitmaakt, voelt hij zich helemaal op zijn gemak. Een tweede thuis: "Het is een leuk team, een beetje een familiesfeer. Dit is alweer mijn derde jaar dat ik bij WJS rijd. Ik heb het er erg naar mijn zin.”

De kwalificatie op zaterdag verliep minder voorspoedig voor Dani. "Ik eindigde als tiende, niet zo goed, omdat ik zonder slipstream reed. Maar ik had het gevoel dat ik wel op P5 zou kunnen rijden," legt hij uit. Ondanks de tiende startpositie ging hij met vertrouwen de eerste race in, die onder regenachtige omstandigheden plaatsvond: "We reden op slicks, en ik was blij dat het regende. Ik ben wel goed in natte omstandigheden," zegt hij lachend.

In de eerste race liet Dani er dan ook geen gras over groeien en maakte hij grote stappen: "Ik eindigde als vierde, helaas werd ik in de laatste bocht weggeduwd.” Dani relativeert de prestatie: "Het was een glibberen en glijden geblazen."

Ook in de tweede race moest Dani de nodige tegenslag overkomen, maar opnieuw liet hij zich niet kennen: “Ik werd in de rondte getikt en verloor daar tien plekken. Dat was echt ontzettend vervelend. Ik had niks meer te verliezen en ging er maar gewoon voor. Ik reed toch nog naar P8, want het inhalen ging eigenlijk best soepel”, jubelt hij na afloop van het weekend.

Dani Boers

In de laatste manche van het weekend startte Dani vanaf de zesde positie: "Ik had niks te verliezen en ging gewoon voor het podium." Na een crash in de eerste bocht lag hij al snel op P3. "Ik lag derde, haalde toen een teamgenoot in en lag tweede. Uiteindelijk werd ik ingehaald en eindigde als derde. Toen ik over de eindstreep kwam was ik echt ontzettend blij. Op sommige momenten in het weekend was het erg zwaar. Ik ben gewoon erg opgelucht dat we er toch een mooi podium uit hebben weten te slepen. Gezien de moeilijke vrijdag was ik blij dat ik toch nog een mooi resultaat heb weten te behalen", sluit hij trots af.

Dani zoekt nog wel wat support en hoopt op wat steun van bedrijven uit de regio van Barendrecht en Rotterdam.

Dani bedankt Willem-Jan Schoots en Sinan van de Raad voor de coaching, zijn vader en moeder, vrienden, sponsoren en iedereen bij WJS Racing voor hun support.

Dani Boers wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Boers Montage en S.R.R. Laser- en Snijtechniek.

Wil je meer van Dani zien? Volg hem dan op: Instagram Dani Boers

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS