Karting • GK4 Kartseries

En dat is twee! Wouter Bergheaunu scoort felbegeerde overwinning in X30 Junior in Mariembourg

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juli 2024 09:30

MARIEMBOURG – Wouter Bergheanu, die uitkomt voor het topteam van Fusion Benelux heeft tijdens de GK4-wedstrijd op het circuit Karting des Fagnes in het Zuid-Belgische Mariembourg de race in de IAME X30 Junior-klasse gewonnen. De dertienjarige racer uit Den Haag kon na een uitstekend weekend genieten van zijn welverdiende bokaal.

Wouter Bergheaunu

"Het seizoen tot nu toe bevalt goed. Alles komt samen", vertelt Wouter opgetogen na zijn overwinning in Mariembourg. Wouter begon het seizoen op ijzersterke wijze en heeft al indrukwekkende resultaten behaald. "Vorig jaar had ik ook al mooie dingen laten zien, maar dit jaar gaat het nog beter", gaat hij met een brede smile verder. “Van het GK4-seizoen was het eerste weekend niet zo geweldig, maar in het tweede weekend in Genk heb ik gewonnen. Het eerste weekend was hier in Mariembourg en dat was niet zo goed, dus ik kwam hier voor revanche."

Het weekend begon voor Wouter en zijn team op donderdagavond. Toen kwam hij aan op de Zuid-Belgische omloop. Op vrijdag volgden de eerste trainingen. Vanaf het begin voelde Wouter zich snel en had hij een goed voorgevoel. "Ik vind het circuit van Mariembourg best leuk, met goede inhaalmogelijkheden en technisch uitdagende bochten. Het staat zeker in mijn top," deelde hij enthousiast. "Maar mijn absolute favoriet blijft Karting Genk. Dat circuit is echt geweldig."

Tijdens de kwalificatie werd Wouter tweede, wat hem een goede startpositie gaf voor de eerste race van de dag: "De eerste race was lastig door het afwisselende weer," vertelde hij. "Het begon te regenen en weer te miezeren, dus het was een kwestie van bandenmanagement. Ik reed een groot deel van de race op kop, wat moeilijk was omdat ik als eerste de bocht in ging en als experiment fungeerde voor de anderen. Als het bij mij fout ging, wisten zij dat ze voorzichtiger moesten zijn."

Ondanks de uitdagingen en moeilijkheden die Wouter tegenkwam in de openingsrace, eindigde hij als tweede. "Het was een spannende race, maar uiteindelijk ging het goed", zegt hij. In de tweede race ging het zelfs nog beter. "De tweede race was eigenlijk best wel saai", vertelt hij lachend. "Ik begon als tweede, haalde snel in en reed op kop weg. Einde van de rit eindigde ik als eerste."

Met een goed gevoel begon Wouter aan de finale, waarin hij vanaf pole position startte. "Het was een kwestie van een goede start hebben en niet achterom kijken", vervolgt hij. "Ik eindigde met een voorsprong van 1,3 seconden, wat altijd fijn is. Over de finish gaan voelde geweldig, vooral omdat het de vorige keer niet zo goed ging hier in Mariembourg."

Op weg naar Den Haag, kan Wouter opnieuw genieten van zijn prestaties: "Het is altijd wel een eind rijden, maar op deze momenten is het het waard", zegt hij. "Ik ben gewoon heel blij met hoe alles gaat en ik kan niet wachten om weer op de baan te staan." Met deze positieve instelling en zijn onmiskenbare talent is Wouter Bergheanu klaar om de wereld van de autosport te veroveren.

Wouter Bergheanu

Wouter rijdt momenteel voor Fusion Motorsport, een team waar hij zeer tevreden over is: "Ik heb topmonteurs en een goede teamgenoot waar ik goed mee overweg kan. Mijn team, inclusief Bas Harting, is fantastisch", vertelde hij. "Bas is een harde werker en lacht veel, dus het zit goed."

"Mijn volgende race is over twee weken tijdens de Benelux-wedstrijd in Genk. Ik heb al een paar keer getest en het ging goed, dus ik heb een goed voorgevoel."

Wouter bedankt zijn monteur Senne, Bas Harting voor de coaching, zijn sponsoren, zijn ouders voor de support en de rest van zijn team. "Ik ben iedereen dankbaar die mij steunt en helpt", sluit hij af.

Wouter Bergheanu wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Saberg en Corypheus.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS