Formule 1

Frederic Vasseur positief over vooruitgang Ferrari: "Zeer sterk tempo op de harde band"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juli 2024 12:58

Scuderia Ferrari verliet Hongarije met twintig punten dankzij een vierde plaats voor Charles Leclerc en een zesde plaats voor Carlos Sainz. Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is tevreden over de prestaties, maar ziet ook verbeterpunten.

Frederic Vasseur Formule 1 Ferrari

"Allereerst gefeliciteerd aan McLaren voor hun geweldige weekend in een Grand Prix die een prachtige reclame was voor de Formule 1", begint Vasseur in een persbericht van zijn team. "Aan onze kant hadden we een goede strijd met Mercedes en Red Bull. We haalden dit weekend het maximale uit ons pakket."

Vasseur spreekt lovend over de aanzienlijke vooruitgang die het team heeft geboekt in de afgelopen periode. Hij benadrukt dat de ontwikkelingen zeer positief zijn en dat het team goed onderweg is: "Charles had een goede start en schoof vroeg op. We hadden een zeer sterk tempo in het middengedeelte op de harde band, maar het was aan het einde wat moeilijker op de mediums. Met Charles probeerden we Verstappen te undercutten, maar Hamilton pitte tegelijkertijd, waardoor we achter hem zaten."

"Carlos had geen beste start en reed vervolgens een vrij eenzame race en bracht het beste resultaat onder de omstandigheden thuis. Als we naar de gescoorde punten kijken, waren we vandaag tweede achter McLaren. Natuurlijk kunnen we hier niet tevreden mee zijn, maar ik denk dat we weer op de goede weg zijn."

Met de Grand Prix van België voor de boeg, kijkt Vasseur vooruit: "We moeten een stap vooruit zetten in prestaties om het gat van twee tot drie tienden naar McLaren te dichten. We zijn vastberaden om onze positie te verbeteren en sterker terug te komen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS