Formule 1

VIDEO: Robert Doornbos kritisch: "Max Verstappen was heel fanatiek, maar Red Bull moet nu doorpakken"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 juli 2024 08:00

Robert Doornbos heeft in het SBS6-programma zijn licht laten schijnen op het tegenvallende weekend van Max Verstappen in Hongarije. Verstappen kwam na een tegenvallende kwalificatie niet verder in de race. Sterker nog, hij kwam na meerdere strategische blunders en een gewaagde inhaalpoging op Lewis Hamilton niet verder dan de vijfde plaats. Aan tafel met Hélène Hendriks, Rutger Castricum en Jack van Gelder liet de Rotterdammer zich kritisch uit over het optreden van de Nederlander, maar snapt hij ook dat Red Bull zich nu moet herpakken.

Robert Doornbos Max Verstappen

“Het is de eerste keer sinds 2021 dat hij drie weekenden op rij geen overwinning pakt. Dat is dus even wennen”, begint de voormalig Red Bull-winnaar in De Oranjezomer. “De Engelse media hadden het al een beetje gemunt op Max, omdat hij in de nacht tot drie uur nog aan het simracen was. Je zou bijna denken dat Formule 1 een bijzaak is geworden voor hem, maar hij kan het wel. In het verleden deed hij dit ook en won hij gewoon de Grands Prix.”

"In Budapest ging eigenlijk alles fout. Er kwamen updates mee naar de auto. Dit betekent normaal dat de auto sneller gaat, maar dat was hier niet het geval. In de kwalificatie stond hij derde, de pitstopstrategieën werkten niet en de communicatie met zijn engineer was net als een huwelijk. Normaal heb je aan één woord genoeg en mag je een beetje fel zijn naar elkaar, maar nu was het gewoon echt schelden. Max was heel fanatiek en ik geef hem geen ongelijk. In beide kampioenschappen verliezen ze nu de voorsprong die ze hadden. Red Bull moet nu echt even doorpakken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS