Formule 1

George Russell deed op P8 wat hij wilde: 'Best of the rest' en snelste ronde

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juli 2024 02:06

George Russell heeft de Grand Prix van Hongarije afgesloten op een knappe achtste plaats. De Mercedes-coureur startte de race op de Hungaroring vanaf de zeventiende positie en wist zich met een slimme tweestop-strategie naar de punten te vechten.

George Russell Mercedes

Ondanks zijn sterke opmars door het veld, slaagde Russell er niet in staat om de Red Bull van Sergio Perez in de laatste ronden in te halen. Hij moest uiteindelijk genoegen nemen met de achtste positie. Toch reed Russell de snelste ronde van de race, wat hem een extra punt opleverde.

Na de race feliciteerde Russell Oscar Piastri met zijn overwinning en prees hij McLaren voor hun sterke race op het inmiddels legendarische circuit nabij Mogyorod: "We wisten na de problemen in de kwalificatie dat we mikten op 'best of the rest'. De Red Bull van Sergio Perez was sneller dan we hadden verwacht, maar we hebben ons best gedaan om hem bij te houden. P8 en de snelste ronde zijn een solide herstel", zegt Russell in een persbericht.

Russell benadrukte het positieve aspect van de recente prestaties van het team: "We hebben vijf races op rij een podiumplaats behaald, wat aantoont dat we consistente stappen vooruit zetten. De auto presteert veel beter en we moeten elke kans benutten om goede punten te scoren. Volgende week in Spa gaan we weer vol gas."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS