Formule 1

Lando Norris wilde genadeloos zijn tegen Piastri: “Dat zou er inderdaad idioot uit hebben gezien”

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 juli 2024 15:00

Het podium met Oscar Piastri en Lando Norris was op uiterst ongemakkelijk. Norris lag na de tweede series pitstops aan de leiding van de wedstrijd. Toch wilde McLaren de oorspronkelijke orde, met Piastri aan de leiding, herstellen. Dit deed Norris enkele ronden voor het einde na lang te hebben gewacht. Norris laat na de race weten dat hij Piastri eigenlijk tot de laatste ronde achter zich wilde houden.

Lando Norris Oscar Piastri

Piastri nam bij de start de leiding van de wedstrijd over. Hij lag tot na de tweede stint aan de leiding van de Hongaarse Grand Prix. McLaren haalde Norris eerder naar binnen, waardoor hij op verse banden virtueel de leiding overnam van teammaat Piastri. De Australiër kwam na de pitstops inderdaad achter Norris de baan op. Bij McLaren was al besloten dat de positie weer omgekeerd moesten worden.

Na veel vijven en zessen gaf Norris toe en liet hij zijn tempo zakken om Piastri de leidende positie te gunnen. Na de race geeft hij aan dat hij eigenlijk iets anders in gedachten had: "Ik wilde wachten tot de laatste ronde en de laatste bocht. Maar het team vertelde me dat als er een Safety Car zou zijn en ik Oscar er niet langs kon laten. Dat zou er inderdaad idioot uit hebben gezien. Dat vond ik wel een fair punt. En toen liet ik hem erlangs met nog iets van twee rondjes te gaan. Ik liet hem er toen direct langs gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS