Karting • GK4 Kartseries

Lewis Boodts scoort allereerste overwinning in de kartsport tijdens GK4 in Mariembourg: "Heel erg blij"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 oktober 2023 01:11

MARIEMBOURG – Lewis Boodts, het negenjarige Belgische karttalent uit Meise, scoorde afgelopen weekend in Mariembourg tijdens de Mini’s-race in de GK4-kartseries zijn allereerste overwinning in de kartsport. De jonge coureur van De Feyter Karting was ontzettend blij met deze belangrijke mijlpaal. Eerder dit jaar scoorde Lewis al podiumplaatsen, maar zorgde een heftige crash in Ostricourt voor een dipje. Na een lastige periode vocht de jonge Belg terug en kwam het echte talent bovendrijven. Lewis... met die naam kun je ook niet anders dan snel zijn!

Lewis Boodts

“Vandaag heb ik mijn allereerste overwinning in de kartsport geboekt. Ik ben heel erg blij, want ik heb er heel erg hard voor gewerkt”, zeg Lewis met een brede en trotse glimlach. “Vorig jaar was ik pas acht jaar oud en toen reed ik met allemaal mensen van elf, twaalf. Dit jaar rijd ik met meer mensen van mijn eigen leeftijd en ik vind het leuk om te zien dat ik zo snel ben.”

“Ik heb ook veel getraind de afgelopen dagen. In de kwalificatie reed ik dan ook naar de tweede positie. Ik kon eerste worden, maar ik maakte niet optimaal gebruik van de slipstream, dat was wel een beetje jammer. In de eerste race kwam ik als tweede over de streep. Ook in de tweede race was het heel close en werd ik tweede. In de laatste race werd het echt heel spannend. Ik had in de laatste paar ronden een hele slimme actie geplaatst om voorbij de leider te komen. Ik kruiste terug en kon hem daarom heel mooi inhalen.”

“Toen ik over de eindstreep reed was ik super blij. Ik dacht: ‘eindelijk heb ik nu gewonnen’. We hebben er zo hard voor gewerkt en nu is het mooi dat we eindelijk gewonnen hebben. Vanuit de kart rende ik direct naar mijn vader toe en dat was heel leuk. Ik voelde een en al blijdschap.”

Lewis Boodts

“Ik ben al een keer derde geworden en ook tweede, maar de beker voor de nummer één had ik nog niet. Ik ben heel blij dat ik deze beker nu op mijn kamer kan zetten en er elke avond naar kan kijken. Voor de laatste race in Genk ga ik echt heel erg pushen om een goede plek in het kampioenschap te krijgen.”

Tijdens de eerste race van het NK IAME is Lewis tweede geworden, tijdens de race daarna in het IAME Benelux werd hij derde. Toen volgde de wedstrijd in Ostricourt, daar ging het helaas iets minder voor Lewis. Hier sloeg hij wel drie keer over de kop tijdens een crash, hierna brak een lastige periode aan voor Lewis: “Het was een hele harde crash. Ik ging drie keer over de kop en lag midden op de baan. Ik vond het eerst heel erg eng om weer te gaan rijden. Mijn team heeft me heel erg goed geholpen om weer te gaan rijden. Ze zeiden dat het allemaal goed zou komen.”

“De races na Ostricourt gingen steeds beter”, gaat hij opgetogen verder. “Iedere race kon ik goed meevechten en ook vorig weekend tijdens de Benelux hier in Mariembourg ging goed. In de finale race werd ik vijfde en daar was ik heel erg blij mee. Omdat het de laatste race was wist ik ook meteen op welke plek ik kwam in het kampioenschap. Ik werd in het kampioenschap vijfde van de 42 rijders, dat vond ik wel heel goed”, zegt hij met gepaste trots. Met nu de fantastische overwinning op zak kan hij met een goed gevoel naar de volgende races.

Lewis bedankt Ben en Tim de Feyter, zijn mechanieker, iedereen bij team DFK Racing, zijn ouders en familie en friends.

Lewis Boodts wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Carrefour Van Landeghem Group, Mansia Services, DFK en Club Exo.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS