Formule 1

Lewis Hamilton haalt uit naar Max Verstappen: "Gedraag je als wereldkampioen, niet zoals vorig weekend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 26 juli 2024 13:03

Lewis Hamilton en Max Verstappen kwamen elkaar meerdere keren tegen tijdens de Grote Prijs van Hongarije. Hoewel de clash geen straffen opleverde, bleef de nasleep niet onopgemerkt. In aanloop naar de Grand Prix van België liet Hamilton zijn uit over het voorval en het gedrag van Verstappen.

Lewis Hamilton Max Verstappen

Het felle duel tussen Hamilton en Verstappen in Hongarije was hevig. Verstappen, zichtbaar gefrustreerd door zijn race, probeerde aan het einde van de wedstrijd Hamilton aan de binnenkant van de eerste bocht in te halen. Daarbij raakte hij het voorwiel van de Brit, wat resulteerde in een flinke sprong langs de eerste bocht. Beide coureurs konden hun weg vervolgen zonder straf van de stewards, maar het incident zorgde voor veel discussie onder de fans.

"We hebben niet met elkaar gesproken na afloop van de race", begint Hamilton voor het Grand Prix-weekend in België. "We zijn allebei naar de stewards gegaan en dat was het. Misschien praten we er nog een keer over, maar vanuit mijn kant is er geen noodzaak. Misschien heeft hij nog iets te zeggen."

Als Hamilton wordt gevraagd naar welke rol Verstappen moet nemen binnen zijn team, is de zevenvoudig wereldkampioen duidelijk: "Je moet een teamleider zijn, maar ook een onderdeel van het team. Misschien niet zoals Verstappen. Het is belangrijk om je te gedragen als een wereldkampioen, en niet zoals afgelopen weekend," zei de moraalridder Hamilton.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS