Formule 1

Max Verstappen niet gehinderd door gridstraf voor GP België: "Hopelijk komen alle veranderingen die we hebben aangebracht samen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 juli 2024 10:00

Max Verstappen blikt tevreden terug op de start van het Belgische Grand Prix-weekend tijdens de vrije trainingen op het circuit van Spa-Francorchamps. De Nederlandse coureur zette de snelste tijd neer in de eerste sessie en eindigde als derde in de tweede sessie, ondanks zijn tien plekken gridstraf is een topprestatie nog niet uitgesloten.

Max Verstappen Red Bull Spa Francorchamps

"We hebben een aantal dingen geprobeerd, de auto aangepast en getest, omdat Spa natuurlijk een circuit is waar je in sector één en drie de topsnelheid wilt hebben en in het lange middenstuk bochtsnelheid nodig hebt", vertelt Verstappen in een persbericht van Red Bull. "Het is altijd moeilijk om de juiste balans te vinden als je een paar dingen probeert om te zien wat beter is."

"We gaan de data bekijken en de trainingen analyseren tijdens de briefing", gaat Verstappen verder. Verstappen start door zijn gridstraf in ieder geval vanaf P11 of lager op de grid. Toch is hij met zijn nieuwe componenten tevreden met de gang van zaken: "We zijn de dag positief begonnen en hebben nog wat werk te doen na VT2. Hopelijk komen alle veranderingen die we hebben aangebracht goed samen, vooral omdat ik door de motorstraf achteraan zal starten. We zullen proberen dit zo goed mogelijk te optimaliseren. Natuurlijk wil je altijd een goede kwalificatie, maar de race is ons belangrijkste focuspunt."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS