Formule 1

Nieuwe rol voor voormalig teambaas Claire Williams

Uitgegeven door Deni Volkers • 16 februari 2023 09:01

WAE Technologies heeft Claire Williams OBE, voormalig Williams F1 Adjunct Team Principal, aangekondigd als haar allereerste Brand Ambassador.

Claire Williams

WAE Technologies, vroeger bekend als Williams Advanced Engineering, werd in 2010 opgericht om de baanbrekende technologie die door Williams F1 is ontwikkeld - het team dat Claire Williams tussen 2013 en 2020 leidde - te commercialiseren en in meerdere sectoren toe te passen.

Claire Williams heeft een topfunctie bekleed in een van 's werelds meest competitieve omgevingen, de F1, en is een rolmodel voor vrouwelijk leiderschap in een door mannen gedomineerde sport. Zij is een van de slechts twee vrouwen die ooit een team in de F1 hebben geleid.

In haar vorige functie is Claire Williams zich altijd zeer bewust geweest van de impact van motorsport op de planeet en speelde ze een sleutelrol in de ontwikkeling van de duurzaamheidsstrategie van de F1. Als Brand Ambassador zal zij WAE Technologies en Fortescue wereldwijd promoten en samen met hen hun missie uitvoeren om de zware transportsector koolstofvrij te maken en een duurzame toekomst te creëren.

Vanaf de oprichting van WAE heeft Claire Williams het bedrijf zien groeien en bloeien tot waar het nu staat. Claire's unieke perspectief betekent dat ze de waarde begrijpt van technologieoverdracht naar sectoren buiten de F1 voor het grotere goed.

Nu WAE Technologies een nieuw tijdperk ingaat onder Fortescue's eigendom, is Claire Williams de perfecte Brand Ambassador. Zij brengt haar unieke ervaring uit het verleden naar het bedrijf, terwijl ze de familiewaarden van de Williams-naam omarmt - waarden die gedeeld worden door Fortescue-oprichter Andrew Forrest - en de technische nalatenschap van Sir Frank Williams voortzet.

WAE Technologies Brand Ambassador, Claire Williams OBE, zei: "Ik ben enorm vereerd om deze nieuwe rol bij WAE Technologies op me te nemen. Wat Craig en het team in een relatief kort tijdsbestek hebben bereikt is fenomenaal; het gebruik van technologie van raszuivere oorsprong om industrieën over de hele wereld te revolutioneren. Duurzaamheid is altijd de kern van het bedrijf geweest, en voor mij persoonlijk geldt dat ik mij inzet voor het maximaliseren van technologie ten behoeve van iedereen om een groenere toekomst te creëren. Ik deel volledig de visie van de wereldwijde groene strategie van Fortescue en Andrew Forrest en ben verheugd om op dit zeer belangrijke moment toe te treden."

Craig Wilson, CEO van WAE Technologies, zei: "We zijn absoluut verheugd om Claire Williams te verwelkomen als Brand Ambassador voor WAE Technologies. Claire's ervaring in de autosport, gecombineerd met haar inzicht in de voordelen van de overdracht van technologie uit de racerij, maken haar zeer geschikt om onze toekomstplannen te ondersteunen. Nu we een spannende nieuwe fase ingaan als Fortescue eigenaar, zal zij een enorme bijdrage leveren aan de profilering van ons gezamenlijke doel om de wereld groener te maken door de toepassing van winnende technologie om de industrie koolstofvrij te maken. Gezien onze langdurige band met de familie Williams, gecombineerd met de waarden die we delen, is er niemand beter geplaatst om WAE Technologies wereldwijd te vertegenwoordigen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS