Formule 1

Oscar Piastri wil momentum na overwinning meenemen naar Spa-Francorchamps: "Staan er goed voor"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 juli 2024 08:00

Oscar Piastri heeft afgelopen weekend zijn eerste overwinning in de Formule 1 behaald tijdens de Grand Prix van Hongarije. De McLaren-coureur is nog steeds in de wolken van zijn prestatie, maar verschuift de focus nu naar de Grand Prix van België op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps.

Oscar Piastri McLaren

"Het waren een paar geweldige dagen waarin ik mijn eerste overwinning in de Formule 1 heb kunnen vieren", begint Piastri in een persbericht van McLaren. "Ik wil iedereen bedanken voor hun steun en vriendelijke berichten", aldus de kersvers Grand Prix-winnaar.

Hoewel het team een succesvol weekend in Hongarije beleefde, ligt de focus nu op de laatste race voor de zomerstop. "Het Circuit de Spa-Francorchamps is mijn favoriete circuit, dus ik ben enthousiast om terug te keren naar België", gaat de jonge Australische coureur opgetogen verder. "Het is altijd moeilijk te voorspellen hoe het voor ons zal verlopen, maar we staan er goed voor en hopen weer een goede set punten te scoren."

Piastri benadrukt dat het seizoen tot nu toe uitstekend is verlopen voor hem en het team. "Het is een geweldige eerste helft van het seizoen geweest, dus we nemen dit momentum mee naar dit weekend en kijken wat we kunnen bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS