Formule 1

Toto Wolff is benieuwd naar krachten Mercedes in Spa: "Heel andere uitdagingen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 24 juli 2024 20:09

Mercedes-teambaas Toto Wolff blikt vooruit op de Grand Prix van België, de laatste race voor de welverdiende zomerstop. Het team gaat naar Spa-Francorchamps na een reeks van vijf opeenvolgende podiumfinishes en hoopt deze positieve lijn voort te zetten.

Toto Wolff Mercedes

"We gaan de laatste race voor de zomerstop in met een reeks van vijf opeenvolgende podiumfinishes", begint Wolff in een persbericht van Mercedes. "We willen dat momentum voortzetten en de eerste helft van het seizoen sterk afsluiten. Het veld aan de kop is dicht bij elkaar, dus we moeten op ons best zijn om dat te bereiken. Hoewel we iets achterlopen in tempo vergeleken met sommige van onze concurrenten, blijven we prestaties aan de auto toevoegen. We zitten op een positief traject, en dat is bemoedigend."

Wolff reflecteert ook op de race in Hongarije: "Vorig weekend in Hongarije was niet eenvoudig. We kwalificeerden ons buiten positie en hadden veel werk te doen. We konden op zondag echter hard racen en solide punten scoren, waaronder Lewis die zijn 200e podium in de Formule 1 behaalde, wat een geweldige prestatie is. Het was positief om te zien welke stappen we hebben gezet in die warmere omstandigheden, hoewel er nog werk aan de winkel is."

Over de komende race in Spa zegt Wolff: "Spa is een heel andere uitdaging dan Boedapest. Met koelere temperaturen en een veel snellere lay-out, zal het interessant zijn om te zien hoe de W15 presteert in vergelijking met onze rivalen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS